GREEN PLANET (PESSE).
Op de uitgifte punten van de biodiesel is een Knock-Down Magnet® geplaatst.

MAGNEET-UNITS / KNOCK-DOWN MAGNETS®

In 1992 introduceerde BO&AC als eerste bedrijf in Nederland de magneetunits. Na een uitgebreide testperiode onder toezicht van het toenmalige R.I.V.O. ( Rijks Instituut voor Visserij Onderzoek) tegenwoordig onderdeel van Marine Research Wageningen. kwam men tot de conclusie dat magneetunits zeer effectief bleken te zijn tegen micro-organismen in de brandstof op de vissersschepen. Naast biocides besloot BO&AC de magneetunits in de Benelux te introduceren. Inmiddels laat BO&AC de magneetunits zelf produceren in uitvoeringen die onderhoudsvrij zijn door de Direct flow, om ‘problemen’ met de scheepvaartinspectie te voorkomen, uitgevoerd in staal volgens ISO9001.

Tegenwoordig legt BO&AC zich volledig toe op brandstofbehandeling, advies en verkoop van de Knock-Down Magneten®. de voordelen van een Knock-Down Magneet® zijn éénmalige aanschaf, levenslang werkzaam, geen vervangbare onderdelen aanwezig, kostenbesparend , milieuvriendelijk, geproduceerd in staal en geen verbruik van biocides nodig. De Knock-Down Magneten® zijn leverbaar van ¼ inch tot 10 inch en eenvoudig te plaatsen.

Momenteel zijn er in de Benelux meer dan 23.500 magneetunits geplaatst (referenties op aanvraag), terwijl er op Winkel/Bunker-schepen 63 grote units geplaatst op het afleverpunt van de diesel in Nederland, België en Duitsland. (referenties op aanvraag)
Zie ook de hiernaast staande film.

• Eenmalige aanschaf.
• Levenslang werkzaam.
• Geen vervangbare onderdelen aanwezig.
• Kostenbesparend.
• Geen onderhoud.
• Direct flow.
• Milieuvriendelijk.
• Geen verbruik van biocides.

• Waarom kan de gasolie die ik van mijn leverancier betrek, water, vuildeeltjes en bacteriën bevatten, terwijl deze toch ‘schoon’ uit de raffinaderij hoort te komen?

ANTWOORD: Vanaf de raffinaderij tot aan de eindgebruiker doorloopt het product een lange weg. In bijv. transportleidingen kunnen (door slijtage) ijzerdeeltjes in de brandstof komen. In een opslagtank kan via de ontluchter (de tank moet bij temperatuurverschillen kunnen ‘ademen’) condenswater en fijnstof opgenomen worden. Dit proces vindt ook plaats in lichters, bunkerstations en zelfs in uw eigen bunkers…

• Kan daar niets tegen gedaan worden?

ANTWOORD: Zeker wel. Een groot aantal bunkerstations heeft al een magneet-unit geplaatst, zodat ze een kiemvrije (=vrij van levende bacteriën) gasolie kunnen afleveren. Daarnaast zijn sinds kort ook de RCI Purifiers® te leveren. De RCI-Purifiers® verwijderen niet alleen het vrije water uit de gasolie maar ook de vuildeeltjes groter dan 5 micron. Een aantal bunkerstations/schepen is al uitgerust met een dergelijk systeem (referentielijst op aanvraag). Deze systemen zijn nu ook voor grotere gasolie-stromen leverbaar, maar door de grote internationale vraag, geldt voor dit segment een levertijd.

• Als ik bij een bunkerstation (gasolie bunker), dat dergelijke systemen gebruikt, gasolie bunker, krijg ik dus geen problemen?

ANTWOORD: Misschien toch wel! Als u een bacterievrije, schone, watervrije gasolie bunkert en deze in een vuile, besmette bunker stort, dan zijn alle inspanningen en investeringen van uw gasolie-leverancier voor niets geweest. Ook u moet zorgen dat uw gasolie systeem in orde is en blijft. U zult daarom eenzelfde soort apparatuur op uw schip moeten plaatsen.

• Is het te allen tijde nodig om een Knock-Down Magneet® te plaatsen?

ANTWOORD: Dat hangt af van de omstandigheden. Als uw brandstofsysteem besmet is, zal de Knock-Down Magneet® uw brandstof continu de broodnodige behandeling geven. Als uw systeem (dit keer) niet besmet is, voorkomt u in ieder geval dat het een volgende keer kan besmet raken. Vergelijk de situatie maar met uw computer: u wilt uw gegevens beschermen tegen virussen van buitenaf. Wacht u dan tot uw computer al besmet is of installeert u preventief een antivirus programma?

• Als ik een Knock-Down Magneet® plaats, is het dan ook nodig nog een RCI Purifier® te plaatsen?

ANTWOORD: Ja, dat is nodig. Bacteriën in u bunker vormen een slijmerige massa die in de gasolie zweeft. Een RCI Purifier® verwijdert deze biomassa plus al het vrije water, en vuildeeltjes groter dan 5 micron uit uw gasolie (zie testrapport Inpechem) zonder hiervoor verwisselbare filters te gebruiken. Uw gewone brandstoffilters worden hierdoor enorm ontlast en u bespaart veel geld.

• Kan je op deze manier ook de brandstof in de opslagtank beschermen?

ANTWOORD: Jazeker. Bij regelmatig rondpompen van de brandstof door de Knock-Down Magneet® wordt ook uw gasolie in de bunkers gevrijwaard van micro-organismen.

• Er zijn ook nog andere magneetsystemen op de markt, sommige met meerdere magneten. Zijn deze dan niet beter?

ANTWOORD: Nee, het aantal magneten in de unit maakt niets uit. Het enige dat telt is de totale veldsterkte van de magneet (of magneten). Deze wordt uitgedrukt in Tesla.
De eenheid van magnetische veldsterkten. Een magneet van bv. 1 Tesla is net zo effectief als 4 magneten van 0,25 Tesla. Bovendien, bij toepassing van meerdere magneten moet de unit regelmatig gereinigd worden. Dit in tegenstelling met de onderhoudsvrije ‘direct flow’ Knock-Down Magneet®.

• Zijn er nog meer voordelen aan een Knock-Down Unit®?

ANTWOORD: Ja, de meeste magneet units zijn uitgevoerd in aluminium, scheepvaartinspecties kunnen hier moeilijk over doen, de Knock-Down Magneet® is volledig van staal, en wordt geproduceerd volgens ISO9001.

3-INCH KNOCK-DOWN MAGNET®

BO&AC is werkzaam in o.a

SCHEEPVAART, PLEZIERVAART, BRANDSTOFOPSLAG, DIESELMOTOREN, AGGREGATEN, TRACTOREN & LANDBOUWMACHINES, OFFSHORE, WEGTRANSPORT, SPOOR, BUNKERBOTEN…

Op dit booreiland ‘West Eclipse’ is een 5″ Knock-Down Magnet® geplaatst.