BO&AC is exclusief leverancier van RCI Universal Fuel Purifiers®

De volledige lijn van gepatenteerde RCI Purifiers® reinigt effectief 99,8% van het vrije water in de diesel-brandstof en maximaal 95,5% van de verontreinigingen groter dan 5 micron welke voor kunnen komen in de diesel. Zelfs in de hedendaagse “schone” diesel kunnen gemakkelijk verontreinigingen voorkomen tijdens transport en opslag. De gepatenteerde ‘RCI Purifiers®’ leveren uitstekende prestaties zijn betrouwbaar en zonder gebruik te maken van extra verwisselbare filters of andere filterelementen. Door het verwijderen van de verontreinigingen voor ze de normale filter hebben bereikt verlengd u de standtijd van uw filters en bespaart u geld op de aanschaf van nieuwe/extra filters. Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van brandstofzuivering leveren wij u een complete lijn van betrouwbare onderhoudsvrije en permanent werkende brandstofsystemen die inmiddels al in 47 landen met succes worden toegepast.

1. Het centrifuge systeem vertraagd het vrije water en andere verontreinigingen zodat het gewicht behouden blijft en emulsie vorming voorkomen wordt.
2. De brandstof vervolgd zijn weg door drie geperforeerde filterschotten.
3. Daarna stroomt de brandstof door de gepatenteerde coalesor-filter onder in de unit zodat alleen de schone en watervrije brandstof naar de motor gevoerd wordt, het vuil/water zit opgesloten in het onderste compartiment en kan eenvoudig afgetapt worden.

De RCI Purifier® is eenvoudig te installeren, en zorgt voor “een permanente reiniging van de dieselbrandstof ”. RCI Purifier® biedt ook als optie aan een water sensor-kit met een alarmering signaal die aangeeft dat er afgetapt moet worden. Verwijdert al het water uit het brandstofsysteem en voorkomt kostbare onverwachte storingen, ook het door condens gevormde water in de tank of opslag. Verwijdert alle vaste deeltjes van 5 micron en groter zoals roest, stof en vuil.

• Brengt eventuele stilstand tijd terug.
• Verlengt de stand tijd van de brandstoffilters.
• Heeft geen inwendige of uitwendige onderdelen die
 onderhoud vragen of vervangen moeten worden.
• Voor iedere toepassing is een geschikte RCI Purifier®
leverbaar.

Bunkerstation Heijmen is uitgerust met 3 RCI Purifiers®.

3 kuub containers welke zijn uitgerust met een RCI Purifier® en een Knock-Down Magnet®.