Mobile Fuel Cleaning Units

De BO&AC Nederland Mobile Fuel Cleaning Unit verwijdert 99% vrij water en 98% van alle vuildeeltjes groter dan 5 micron uit vervuilde diesel.
De Knock-Down Magnet® voorkomt tenslotte permanent de groei van micro-organisme.

Door het terugdringen van het zwavelgehalte naar 10 p.p.m. en de toevoeging van een Bio-component is diesel een kwetsbaar product geworden voor Bacteriën, Schimmels, Gisten en S.R.B.’s. In een tank of container wordt bij het verbruik van dieselbrandstof lucht aange- zogen. In die aangezogen lucht kunnen naast het micro-organisme allerlei verontreinigingen voorkomen, zoals: water, zand en stofdeeltjes die naar de bodem van de tank zakken. Deze verontreinigingen zijn tevens een goede voedingsbodem voor micro-organisme. Bij het tanken ontstaat er turbulentie in de tank, waardoor het vuil van de bodem zich vermengt met de diesel, met als gevolg het verstopt raken van de brandstoffilters.
Door de corrosieve afscheiding van de S.R.B.’s kan het volledige brandstofsysteem aangetast worden, met name verstuivers zijn hier zeer gevoelig voor.

Verwijdert vuildeeltjes groter dan 5 micron
• Verwijdert uitgezakt en of verdikt bio-component
• Verwijdert 99% vrij water
• Een besmetting van micro-organisme wordt teniet
• gedaan
• Heeft geen dure filters of filterelementen welke
• vervangen moeten worden.
• Schone dieselbrandstof verlengt de standtijd van
brandstoffilters
• De MFC is makkelijk hanteerbaar
• Snel en eenvoudig te reinigen

De slang met de zeef wordt onder op de bodem van de tank geplaatst. Het retour-pistool wordt boven in de tank gehangen.
Met de aan/uit knop op de pomp wordt de pomp aangezet. Er ontstaat nu een circulatie in de tank. Vervuiling komt los en wordt aangezogen via de zeef op de bodem van de tank.
De RCI Purifier®  haalt het vrij water en vuildeeltjes groter dan 5 micron uit de dieselbrandstof. De Knock-Down Magnet®  zorgt ervoor dat een besmetting van micro-organisme teniet wordt gedaan.

De schone gereinigde brandstof gaat via het retour-pistool terug de tank in. Om er zeker van te zijn dat de tank of container goed schoon is wordt aanbevolen om de dieselbrandstof meerdere malen rond te pompen. Aangekoekte en vastzittende vervuiling dient op een andere manier te worden gereinigd.
Aan de onderzijde van de RCI Purifier®  kan eenvoudig de vervuiling worden afgetapt. Deze afgetapte vervuiling dient te worden afgevoerd als chemisch afval.

Aanvoerslang met zeef

Piusi pomp

FRAME MFC3000 – MFC6000

3 MM Plaatmateriaal – RAL3000 Coating
2 Vaste wielen en 2 zwenkwielen met rem

 

BO-AC MCFU KLIK HIER VOOR DE FOLDER.
BO-AC MFCU ENGLISH VERSION
 CLICK TO DOWNLOAD FOLDER!